Champagne Louise Brison

Champagne Louise Brison is een familiaal domein van 13 ha groot uit de Aube (50 km ten zuiden van Troyes). De wijngaard strekt zich uit over een fantastische ZZO-flank op een hoogte van 320 meter. Door deze uitgelezen ligging komen de chardonnay en pinot noir tot volle ontplooiing met een uitstekende maturiteit en mooie opbrengst. Er worden geen chemische meststoffen, insecticiden en schimmelwerende middelen gebruikt zodoende dat de micro-biologie van de grond bewaard wordt.

Champagne Louise Brison produceert enkel millésime-champagnes (met een jaartal). Millésimes zijn nog beschikbaar vanaf 1994.

De chardonnay is gegist in eiken vaten en samengevoegd met de pinot noir na alcoholische gisting. De natuurlijke acciditeit van de druiven wordt behouden en dat betekent dat er geen systematische malolactische gisting wordt toegepast. Na een lichte collage en filtering wordt de toekomstige champagne in flessen gedaan waar de “prise de mousse” plaatsvindt. De vele jaren van bewaring in de kelders vormen het aroma en geven finesse, rondheid en karakter aan de champagne.