DOMAINE FREY CHARLES

Domaine Frey is een familiaal domein van 13 ha groot uitgestrekt over 3 gemeenten nl Dambach la Ville, Scherwiller en Châtenois. In 1997 hebben Domnique en Nathalie Frey beslist om over te schakelen op de biologische cultuur onder Ecocert controle. Ondertussen werkt ook de zoon Julien mee in de kelders.

Nu werken ze biodynamisch en zijn heel tevreden over de resultaten. Ze proberen de energie van het leven dat ze geven aan de druiven over te zetten op de wijn. Biodynamische cultuur betekent dat je met de grootste zorg de grond en de wijngaard gaat bewerken. Het gaat erom een harmonieus evenwicht te scheppen tussen terroir, beplanting en omgeving.

Bij het sproeien in de wijngaarden worden systematisch infusies (oa netels) van planten toegevoegd ook natuurlijke compost is fundamenteel.

De druiven worden met de hand geplukt. Na de fermentatie rusten de wijnen op de “most” tot aan de lente; het moment van de botteling.

Niet alleen wordt de biodynamische cultuur toegepast bij de wijnen maar ook bij de bouw van een nieuwe wijnkelder met burelen en ontvangstruimte. Ontwerp, oriëntering, duurzame materialen samen met zonnepanelen zorgen voor een milieugunstige constructie en een goed energieoverschot.